Categorie├źn
Huis & tuin

Definitie van sloopbedrijf

Een sloopbedrijf houdt zich bezig met het ontmantelen, met de grond gelijk maken, vernietigen of slopen van een gebouw of constructie of een deel daarvan. Aan sloopwerkzaamheden zijn veel van de gevaren verbonden die ook aan de bouw zijn verbonden.

Sloopbedrijf of zelf slopen?

Slopen brengt echter extra risico’s met zich mee als gevolg van onbekende factoren die sloopwerkzaamheden bijzonder gevaarlijk maken. Deze kunnen zijn

  • Wijzigingen in het ontwerp van de constructie die tijdens de bouw zijn aangebracht;
  • Goedgekeurde of niet-goedgekeurde wijzigingen die het oorspronkelijke ontwerp hebben gewijzigd;
  • Materialen die verborgen zitten in constructiedelen, zoals lood, asbest, silica, en andere chemicali├źn of zware metalen die speciale materiaalbehandeling vereisen;
  • Onbekende sterke of zwakke punten van constructiematerialen, zoals nagespannen beton;
  • Gevaren die ontstaan door de gebruikte sloopmethoden.

Om deze gevaren te bestrijden, moet iedereen op een sloopterrein zich volledig bewust zijn van de gevaren die hij kan tegenkomen en de veiligheidsmaatregelen die hij moet nemen om zichzelf en zijn werknemers te beschermen.

Als opdrachtgever heb je vaak niet de juiste ervaring en gereedschap tot je beschikking hebt en heb je geen oog voor eerder genoemde risico’s. Een professioneel sloopbedrijf inschakelen is dan al snel een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *