Categorieën
Vervoer

De definitie van de ANWB

Inhoudsopgave

De ANWB staat voor Algemene Nederlandse Wielrijders-Bond. De ANWB is een organisatie die zich bezighoudt met het wegverkeer in Nederland. Daarnaast richt de ANWB zich ook op toeristen. Men kan de ANWB herkennen aan de borden die aan de zijkant van de weg te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan wegwijzers. Vroeger kon je de ANWB ook kennen van de gele praatpalen die naast de weg stonden. Deze palen zijn een aantal jaren geleden weggehaald. Het onderhouden van deze palen werd te duur. Bovendien gaf de ANWB aan “iedereen heeft tegenwoordig toch een telefoon”. De gele praatpalen waren dus niet meer nodig.

De wegenwacht

Mensen zouden de ANWB ook kunnen kennen als de wegenwacht. De gele busjes en auto’s die mensen met weg langs de weg komen helpen. Om geholpen te worden dien je wel lid te zijn van de ANWB. Dit betekent dat je een vast bedrag per maand betaald om terug te kunnen vallen op de hulp van de ANWB. Wanneer je pech hebt kun je bellen naar de ANWB. Vervolgens komt dan een van de medewerkers je helpen. Vaak weet deze medewerker precies wat er moet gebeuren en kun snel je weg weer vervolgen. Wel zo fijn. Tegenwoordig zet de ANWB dit idee ook in voor fietsers. Wanneer je dus met een lekke band ergens staat komt er een medewerker die je band plakt zodat jij weer verder kunt.

De ANWB biedt meer

Naast de hulp onderweg biedt de ANWB nog veel meer. Zo kun je via de ANWB-verzekeringen afsluiten. Daarnaast hebben zij ook traumahelikopters. Iets wat veel mensen dagelijkse horen zijn de filemeldingen op de radio. Het overgrote deel van deze spotjes op de radio wordt door medewerkers van de ANWB gemaakt. Natuurlijk mogen de eigen winkels van de ANWB ook niet worden vergeten. Sinds een aantal jaren biedt de ANWB ook private lease aan. Via private lease huur je een auto voor een vast bedrag per maand. Je hoeft dus geen auto te kopen. Mocht er nu iets misgaan in het verkeer dan kun je altijd nog terugvallen op de rechtshulp. Ga nu naar het buitenland dan is het verstandig om een kaart aan te schaffen bij de ANWB en een Creditcard. Het is namelijk niet overal mogelijk om met jouw pinpas te betalen.

ANWB-rijlessen

Naast al deze dingen kan men ook bij de ANWB terecht voor rijlessen. Waarschijnlijk heb je de auto’s waarin deze rijlessen worden gegeven al eens vaker voorbij zien komen onderweg. Deze zijn namelijk niet te missen en erg opvallend. De kwaliteit van de rijlessen bij de ANWB is erg hoog. Als leerling weet je dat je goed zit bij de ANWB. De ANWB staat namelijk met haar merk voor veiligheid en kwaliteit. Je kunt dus eenvoudig terecht bij de ANWB als driving school in Eindhoven.