Categorieën
Techniek

De definitie van een distributieriem

Inhoudsopgave

De distributieriem is onderdeel van de motor. De riem verbind de tandwielen van de cilinders via de spanrol met de waterpomp en de krukas. Zo wordt uiteindelijk de beweging omgezet in een energie die auto gebruikt om te rijden. De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor en dus de auto. Zonder een distributieriem werkt de motor en dus de auto niet. Helaas is de technologie nog niet zo ver dat een distributieriem oneindig meegaat. Dit betekent dat de distributieriem dus moet worden vervangen. Voor de meeste auto’s geldt dat deze riem preventief bij de 100.000 kilometer moet worden vervangen. Mocht de riem namelijk kapot gaan tijdens het rijden dan is de kans op schade aanwezig. Een kapotte distributieriem zorgt namelijk voor het meteen stoppen van de motor. Dit zorgt ervoor dat er motorschade kan ontstaan. Dit moet natuurlijk worden voorkomen.

Een distributieketting

Naast de distributieriem wordt er is steeds meer gevallen gekozen voor een distributieketting. Deze ketting gaat veel langer mee dan een riem. Vroeger was een veel voorkomend probleem met de distributieketting dat deze te veel geluid maakte. Tegenwoordig is de kwaliteit flink voorruit gegaan. De ketting wordt nu door steeds meer fabrikanten verkozen boven de riem. De distributieketting hoeft dus in veel gevallen niet vervangen te worden. Het grote nadeel van de distributieketting is dat deze soms wel eens kapot kan gaan. Als deze kapot gaat staat dit vaak gelijk aan motorschade. De ketting slaat namelijk direct tegen de diverse motoronderdelen aan. Het gevolg hiervan is dus schade. De schade bij een kapotte ketting is vaak enorm. De kans bestaat dat de volledige motor dient te worden vervangen.

De elektrische auto

Bij elektrische auto’s is er geen sprake van een distributieriem of -ketting. De elektrische auto maakt namelijk gebruik van een accupakket. De stroom die wordt opgeslagen in dit accupakket wordt direct omgezet in energie. Er hoeft dus geen verbranding plaats te vinden. Mensen die dus geen problemen met een distributieriem of distributieketting willen hebben moeten dus kiezen voor een elektrische auto. Deze auto is natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu. Omdat een elektrische auto anders rijdt dan benzine- of dieselauto is het een goed idee om hier speciale rijlessen bij driving school Leiden. Tijdens deze rijlessen van driving school leiden wordt er speciale aandacht geschonken de verkeersregels en natuurlijk de rijvaardigheid. Tijdens rijlessen dienen leerlingen door hun rijinstructeur gewezen te worden op het belang van het onderhoud van de distributieriem.