Categorieën
Techniek

Definitie van een AirTag

Sinds april 2021 heeft Apple een nieuw gadget op de markt gebracht. De accessoire gadget staat beter bekend als een AirTag. De Apple AirTag is te verkrijgen in Nederland en België sinds 30 april. Daarbuiten was de Apple AirTag al op verschillende plekken uitgebracht. De accessoire bestaat uit een ronde schijf waar een tracker in zit. Een Apple AirTag kan u dus helpen bij het terugvinden van uw verloren spullen. Denk hierbij aan een tas of sleutelbos. Naast de AirTag van Apple waren er al meerdere trackers op de markt verschenen. Echter onderscheid Apple zich op verschillende factoren zoals wij gewend zijn van Apple. Wilt u meer te weten komen over een Apple AirTag? Lees gerust verder!

Kenmerken en werking

U begrijpt dus dat een Apple AirTag een tracker is. Dit accessoires is dan ook voorzien van een chip die ook in de nieuwste IPhones terug te vinden is. Een Ultra Wideband U1-chip. Deze chip zorgt ervoor dat er een nauwkeurige locatie bepaling gemaakt kan worden. U kunt uw Apple AirTag ook activeren om hem te vinden. Zo kunt u via de Zoek mijn App verschillende taken laten uitvoeren door de AirTag. Deze taken kunnen bijvoorbeeld een geluid laten afspelen zijn. Zo kunt u de Apple AirTag gemakkelijker terugvinden. Naast alle taken kunt u ook in de Zoek mijn App terugzien in welke richting uw Apple AirTag zich bevind en het aantal meters wordt ook weergeven. U kunt de Apple Airtag ook vinden als u niet in de buurt bent. Dit kan wederom via de Zoek mijn App.

Een Apple AirTag kost 35 euro. Daarnaast biedt Apple ook een pakket van 4 AirTags aan. Dit pakket kost u 119 euro. Dit biedt iets meer voordeel dan vier losse AirTags kopen. Daarnaast gaat een Apple AirTag een jaar mee en is deze spatvrij. De batterij van een Apple AirTag is vervangbaar. Toch wordt aangeraden om uw Apple AirTag in een Apple AirTag hoesje te bewaren. Door een Apple AirTag hoesje om uw AirTag te bevestigen zal deze minder snel kapot gaan. Een Apple AirTag hoesje beschermd uw Apple AirTag tegen breuk en externe factoren. Het is belangrijk om te weten dat de Apple AirTag geen locatiegegevens of -geschiedenis opslaat. Alle gegevens zijn beveiligd zodat alleen de eigenaar van de Apple AirTag deze gegevens kan inzien. De Airtag is klein, praktisch, rond en gemaakt van RVS en Wit plastic van Apple.