Categorieën
Uiterlijke verzorging

Definitie van foundation

Inhoudsopgave

Het vinden van de perfecte foundation kan een lastige opgave zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten foundations op de markt verkrijgbaar, met allemaal verschillende formules, kleuren en texturen. Bovendien heeft iedereen een andere huid, waardoor de ene foundation misschien perfect werkt voor de een, maar totaal niet voor de ander. In deze blog gaan we daarom kijken naar de definitie van een goede foundation en hoe je de juiste foundation voor jouw huidtype kunt vinden.

Foundations voor verschillende huidtypen

Voordat we kunnen kijken naar wat een goede foundation is, is het belangrijk om te begrijpen dat niet iedere foundation geschikt is voor ieder huidtype. Zo heeft een droge huid bijvoorbeeld baat bij een hydraterende en olie-rijke foundation, terwijl een vette huid juist gebaat is bij een matterende formule. Hieronder een overzicht van de verschillende huidtypen en welke soorten foundations hier het best bij passen:

 • Droge huid: Als je een droge huid hebt, is het belangrijk om een hydraterende foundation te gebruiken die de huid niet uitdroogt. Kies voor een droge huid foundation voor een foundation op waterbasis of een olie-rijke foundation die de huid voedt en beschermt tegen uitdroging.
 • Vette huid: Bij het kiezen van de beste foundation voor een vette huid kan je het beste gaan voor een foundation met een matterende formule. Deze foundation absorbeert overtollige oliën en voorkomt dat de huid gedurende de dag gaat glimmen. Een poederfoundation kan ook goed werken voor een vette huid.
 • Gecombineerde huid: Heb je een gecombineerde huid, dan kun je het beste kiezen voor een foundation die hydrateert, maar tegelijkertijd ook matterend werkt. Een foundation op waterbasis kan hierbij een goede keuze zijn.
 • Gevoelige huid: Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een foundation te kiezen die niet irriteert. Kies bijvoorbeeld voor een hypoallergene foundation of een foundation die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid.

De definitie van een goede foundation

De definitie van een goede foundation

Nu we weten welke soorten foundations het beste passen bij welk huidtype, is het tijd om te kijken naar de definitie van een goede foundation. Een goede foundation is namelijk niet alleen geschikt voor jouw huidtype, maar heeft ook de volgende eigenschappen:

 • Natuurlijke dekking: Een goede foundation moet een natuurlijke dekking bieden. Dit betekent dat de foundation niet te zwaar is en dat het resultaat er niet ‘geplamuurd’ uitziet.
 • Langdurige dekking: Een goede foundation blijft gedurende de dag goed zitten en heeft een langdurige dekking. Hierdoor hoef je gedurende de dag niet steeds opnieuw foundation aan te brengen.
 • SPF: Een goede foundation bevat een SPF-factor die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Hierdoor hoef je niet nog een extra zonnebrandcrème aan te brengen.
 • Niet comedogeen: Een goede foundation verstopt de poriën niet en veroorzaakt geen puistjes.
 • Passende kleur: Een goede foundation moet passen bij de kleur van je huid en natuurlijk overkomen. Het is belangrijk om de juiste kleur te kiezen, zodat je geen masker-effect krijgt.
 • Goede textuur: Een goede foundation moet een textuur hebben die past bij jouw huidtype en de gewenste dekking. Er zijn verschillende texturen, zoals vloeibare, crème en poeder foundations, waarbij het belangrijk is om de juiste te kiezen voor jouw huidtype.
 • Gemakkelijk aan te brengen: Een goede foundation moet gemakkelijk aan te brengen zijn en gelijkmatig verdeeld kunnen worden over het gezicht.
 • Geschikt voor jouw behoeften: Een goede foundation moet niet alleen passen bij jouw huidtype, maar ook bij jouw behoeften. Heb je bijvoorbeeld last van donkere kringen of roodheid? Kies dan voor een foundation die deze problemen vermindert.

Conclusie

Een goede foundation is dus niet zomaar een foundation die past bij jouw huidtype, maar heeft verschillende eigenschappen. Een goede foundation biedt een natuurlijke dekking, heeft een langdurige dekking, bevat een SPF-factor, verstopt de poriën niet, heeft een passende kleur, een goede textuur, is gemakkelijk aan te brengen en past bij jouw behoeften. Door deze eigenschappen in gedachten te houden en te zoeken naar een foundation die bij jou past, zal je een foundation vinden die jouw huid er stralend en natuurlijk uit laat zien. Het kan wel even duren voordat je de perfecte foundation hebt gevonden, maar het is het zeker waard! Wil je weten hoe je met een foundation je gezicht kunt contouren? Klik dan hier!

Vond je deze blog nou interessant? Lees dan ook zeker onze blog over de definitie van salderen!