Categorieën
Uiterlijke verzorging

Definitie van gezicht contouren

Inhoudsopgave

Het contouren van je gezicht is een make-uptechniek die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Van beroemdheden tot beauty influencers, bijna iedereen heeft wel eens gehoord van deze unieke techniek. Maar wat houdt gezichtscontouren nu precies in en waarom is het zo populair geworden? In deze blog zullen we meer vertellen over de definitie van gezichtscontouren en ontdekken we hoe het ervoor zorgt om een verfijnde look te creëren.

Wat is het contouren van je gezicht?

Het contouren van je gezicht is een make-uptechniek die het gebruik van verschillende tinten foundation, concealer en poeder stimuleert om de natuurlijke vormen van het gezicht te versterken en te definiëren. Door het gebruik van donkere kleuren wordt schaduw gecreëerd, terwijl lichte kleuren juist accentueren en oplichten. Het resultaat hiervan is een optische illusie van een perfect uitgebalanceerd gezicht.

gezicht contouren

Hoe werkt het?

Het basisprincipe van countouren is het spelen met schaduw en licht om de gezichtskenmerken te definiëren en te transformeren. De donkere tinten worden aangebracht in de holtes van het gezicht, zoals onder de jukbeenderen, langs de zijkanten van de neusbrug, en onder de kaaklijn, om diepte te creëren en het gezicht smaller te laten lijken. De lichtere tinten worden aangebracht op de hogere delen van het gezicht, zoals de jukbeenderen, het voorhoofd en het puntje van de neus, om deze gebieden te benadrukken en te accentueren.

Producten voor het contouren van je gezicht

Voor het contouren van je gezicht worden verschillende makeup voor je gezicht gebruikt, waaronder contourpoeders, crème producten en foundations. De keuze van het product hangt af van de individuele voorkeur, huidtype en het gewenste resultaat. Matte producten worden meestal gebruikt voor een natuurlijke uitstraling, terwijl crème producten een meer intense en gedefinieerde look geven. Het is essentieel om goed te blenden om harde lijnen te voorkomen en een naadloze overgang tussen de tinten te creëren.

Hoe contour je je gezicht?

Hoewel contouren misschien intimiderend lijkt, is het met de juiste technieken en oefening gemakkelijk te leren. Hieronder zullen we stap voor stap uitleggen hoe je het moet aanpakken.

1. Breng foundation aan die overeenkomt met je huidskleur om een egale basis te creëren. Meer weten over foundation? Klik dan hier!

2. Kies een matte contourpoeder of een crème product dat één tot twee tinten donkerder is dan je huidskleur.

3. Gebruik een contourkwast om de donkere tint aan te brengen in de holtes van je wangen, onder de jukbeenderen, aan de zijkanten van je neus en onder de kaaklijn.

4. Blend de donkere tint goed om harde lijnen te verzachten.

5. Kies een lichte concealer, highlighter of poeder die één tot twee tinten lichter is dan je huidskleur.

6. Breng de lichte tint aan op de hogere delen van je gezicht, zoals de jukbeenderen, het voorhoofd, de neusbrug en de kin.

7. Blend de lichte tint zorgvuldig voor een natuurlijk ogende glow.

Lees ook eens onze blog over een goede shampoo tegen haaruitval!