Inhoudsopgave
Tijdens het organiseren van een evenement komen er veel zaken kijken. Al helemaal bij het organiseren van een evenement in tijden van corona. Helaas is het voorlopig nog niet mogelijk om grote events met een volledig live publiek te organiseren, maar dit betekent niet dat er helemaal geen mogelijkheden meer zijn. Tegenwoordig worden er namelijk steeds meer hybride evenementen georganiseerd. In dit artikel bespreek ik drie redenen waarom hybride evenementen zo populair zijn.
Wat zijn hybride evenementen?
Een hybride event is een combinatie van zowel een fysiek als een online evenement. Het online en offline publiek neemt op hetzelfde moment dezelfde informatie tot zich vanaf verschillende locaties. De een live in de zaal en de ander vanuit huis. Een hybride evenement is meer dan alleen een livestream. Bij een hybride evenementen staat interactie met het publiek centraal.
1. Een grotere doelgroep bereiken
Eén van de redenen waarom hybride evenementen zo populair zijn, is omdat het mogelijk is om een grotere doelgroep te bereiken. Je bent niet meer beperkt tot het maximum aantal mensen dat in een zaal of gebouw aanwezig mag zijn. Iedereen die mee wil doen, beschikt over de mogelijkheid om mee te doen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een online inschrijfformulier om je aan te melden. Daarnaast wordt de drempel voor sommige mensen om mee te doen een stuk lager, omdat zij niet hoeven te reizen om aanwezig te zijn.
2. Een extra verdienmodel
Naast het feit dat je geld verdient door middel van de kaartverkoop voor de mensen die live aanwezig willen zijn, zijn er ook andere manieren om geld te verdienen aan een hybride event. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om geld te verdienen met advertenties, gesponsorde berichten en het verkopen van opgenomen content. Zo zullen er ongetwijfeld bedrijven zijn die reclame willen maken tijdens een groot hybride event als hun doelgroep zich bij dat event bevindt.
3. Lagere kosten en een stuk duurzamer
Een hybride event zorgt ervoor dat de kosten per bezoeker een stuk lager zullen zijn in vergelijking met een volledig live event. Je hoeft namelijk niet meer te investeren in een hele grote locatie en grote catering. Daarnaast zijn deze evenementen ook een stuk beter voor het milieu. Je verkleint de co2-uitstoot, omdat er minder gasten hoeven te reizen naar de betreffende locatie. Ook wordt het afval van eten en drinken minder. Er wordt simpelweg door minder mensen eten en drinken geconsumeerd.