Categorie├źn
Relaties

Definitie van shemale

Inhoudsopgave

Een term die steeds meer voorkomt is ‘shemale’. In de afgelopen jaren is het steeds populairder geworden en ook meer en meer geaccepteerd in de samenleving. De vraag wat is een shemale? zullen wij hier beantwoorden.

De betekenis van shemale

Shemale heeft verschillende betekenissen en wordt veelal bij porno gebruikt om een vrouw te beschrijven die mannelijke geslachtsdelen heeft. Ook wordt het verward met transgender. Op medisch gebied wordt aangeven dat transgendervrouwen een transitie hebben ondergaan, maar nooit medisch zijn geopereerd. Hier ziet dus al een verschil in ten opzichte van een shemale, die vaak wel medisch zijn geopereerd. Van nature zijn ze als man geboren en hebben zich operatief laten veranderen naar een vrouw. Zo hebben ze borsten, is hun stem veranderd, maar ook de haargroei. Het enige wat onaangepast is, is het geslachtsdeel.

De term shemale over de tijd

In de middeleeuwse tijd kreeg de term een negatieve context. Het werd vooral gebruikt om een haatdragende vrouw te beschrijven. Pas later in de jaren 90 werd er een meer seksuele benadering aan gegeven. De term is sindsdien een denigrerende term geworden die wordt toegepast op transvrouwen. Het gebruik van het woord shemale bij een transvrouw wordt gezien als zeer beledigend. Het wordt gezien alsof een transvrouw in de seksindustrie werkt door haar een shemale te noemen, terwijl dit niet het geval hoeft te zijn.

Het verschil tussen shemale en ladyboy

Ladyboy is een ander woord voor shemale. Het grootste verschil hierin zit hem geografisch. Ladyboy is afkomstig vanuit Azie, Thailand en heeft dan ook betrekking op deze shemales. In de samenleving in Thailand is dit een geaccepteerd geslachtsidentiteit. Wegens de tolerantie zijn in dit gebied steeds meer shemales te vinden.

Een shemale en een travestiet

Een shemale is niet hetzelfde als een travestiet. Een travestiet is een man en heeft niks lichamelijks laten veranderen aan zichzelf. Een travestiet draagt vrouwen kleren en heeft make-up op. Ze zijn dus nog steeds een man en voelen zich ook een man, maar vinden het leuk om zich vrouwelijk te verkleden en gedragen. Het wil ook niet zeggen dat iemand die een travestiet is een homo is, wat een veel voorkomende misvatting is.

Conclusie

De definitie van een shemale is van oorsprong een man die zich operatief heeft laten veranderen naar een vrouw, maar met behoudt van het mannelijk geslachtsdeel en vooral actief is in de seksindustrie.