Categorieƫn
Geen categorie

Definitie van slimme verlichting

Slimme verlichting is een vorm van verlichting, waarbij de er gebruik wordt gemaakt van een App om deze te besturen. De verlichting kan aan en uit worden gezet, ook is het mogelijk om de juiste hoeveelheid licht in te stellen.
Daarnaast geldt dat wanneer bijvoorbeeld Led-spots worden gebruikt, die de mogelijkheid geven meerdere kleuren te kiezen en dit via de App in te stellen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld de tv te koppelen aan de slimme verlichting, waarbij het licht in de kamer dus meer veranderd met het beeld van de tv. Een voorbeeld hiervan is het kijken van een film op Netflix, waarbij de beleving van de film wordt verstrekt via het extra licht. Daarnaast kun je de slimme verlichting ook aansluiten op je muziek. Zo luister je Spotify en bouw je in je eigen huis een feestje. Het is zelfs mogelijk om de slimme verlichting te koppelen aan de PS4. Zo kan er Fortnite worden gespeeld en de verlichting kleurt mee met het spel. Het voegt een extra beleving toe en verrijkt de game beleving.
De slimme verlichting kan ook bestuurd woorden met de stem. Een ander voordeel van slimme verlichting is dat je het kan instellen op de momenten van de dag via de App. Het overgrote deel van de lampen werkt met een bridge. Dit is vertaald naar het Nederlands een brug. Deze bridge overbrugt het gat dat er is tussen de verlichting en de App. De verbinding kan worden gemaakt via WIFI of bluetooth.

Soorten slimme verlichtingen

Er zijn verschillende soorten slimme verlichting. Deze slimme soorten variƫren van: spotjes met warm wit licht, spotjes met kleur, spotjes die instelbaar zijn (deze kunnen dan worden ingesteld op wit Led licht of wit warm licht), lampen met warm wit licht, lampen die instelbaar zijn (deze kunnen dan worden ingesteld op wit Led licht of wit warm licht), Vintage lampen, LED-strips, buiten schijnwerpers, buiten en gewone wandlampen, buiten sokkels, buiten licht strips, buiten wandspot, buiten lantaarns, tafellampen, hanglampen en vloerlampen.
Voor al deze verschillende soorten verlichting zijn er een aantal aanbieders. Dit zijn Philips Hue, Innr, Calex, Idinio, WiZ, LiFX, Nanoleaf, Woox en Twinkly. Deze aanbieders werken met verschillende soorten software welke niet hetzelfde is. Het is echter wel zo dat de Innr lampen kunnen worden gecombineerd met de verkijgbare software van Philips Hue. Het merk Innr is namelijk opgezet door een van de bedenkers van de Philips Hue.

Vond je dit interessant? Lees dan ook de definitie van een equalizer! Klik hier!