Categorieën
Geen categorie

Definitie van fade

Inhoudsopgave

De definitie fade is een lange tijd zeer populair geweest en je ziet het tegenwoordig nog steeds vaak voorbijkomen. Maar wat is een fade precies? Het is een techniek die in veel barbershops wordt gebruikt voor herenkapsels. In onderstaande tekst gaan we verder in op de betekenis van fade, de variaties die er zijn en bieden we tips bij het verzorgen van een fade.

Definitie fade: Wat is een fade kapsel

Een fade kapsel is een van de mooiste korte herenkapsels die er zijn. Het kapsel is gebaseerd op het idee van geleidelijke overgangen in de lengte van het haar. Deze overgangen vinden plaats aan de zijkanten en achterkant van het hoofd. Een fade wordt uitgevoerd door ervaren barbers en geeft naderhand een gepolijste uitstraling.

Verschillende soorten fade kapsels

Een fade kapsel kan variëren in de mate van verschil tussen lengtes, van subtiel tot dramatisch, afhankelijk van de voorkeur van de persoon die het draagt. Onderstaand zijn de meest gebruikte variaties.

Low fade

Bij een low fade begint de overgang van kort naar lang haar laag op het hoofd, meestal net boven de oren en langs de haarlijn. Deze stijl is populair vanwege zijn veelzijdigheid en subtiele uitstraling, waardoor het geschikt is voor zowel formele als informele gelegenheden.

Mid fade

Een mid fade kapsel is te herkennen aan dat de overgang zich halverwege het hoofd bevindt. Dit is tussen een low en high fade in. Deze stijl biedt een perfecte balans tussen scherpte en zachtheid, waardoor het een populaire keuze is voor mannen die een nette, maar toch eigentijdse look willen.

High fade

Met een high fade begint de overgang van kort naar lang haar hoog op het hoofd, meestal net onder de kruin. Deze stijl zorgt voor een opvallend contrast tussen de verschillende haarlengtes en creëert een gedurfde en moderne uitstraling die de aandacht trekt.

Skin fade

De definitie skin fade, is ook wel bekend als een bald fade, is een extreme vorm van fade waarbij het haar op de zijkanten en achterkant van het hoofd volledig wordt geschoren, waardoor een naadloze overgang ontstaat tussen het haar en de huid. Deze gedurfde stijl vereist regelmatig onderhoud om de scherpe lijnen te behouden.

Haarverzorging bij een fade kapsel

Het bijhouden van een fade kapsel heeft een zorgvuldige haarverzorging nodig om de stijl fris en netjes te houden. Hier zijn enkele belangrijke tips:

Trim je haar regelmatig

Om de strakke lijnen en vloeiende overgangen van een fade kapsel te behouden, is regelmatig trimmen zeer belangrijk. Bezoek je barber om de paar weken voor een touch-up zodat je de gewenste lengte en vorm behoudt.

Hydrateer je haar

Het is belangrijk om het haar en de hoofdhuid goed gehydrateerd te houden, vooral bij kortere stijlen zoals een fade kapsel. Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner om uitdroging te voorkomen en een gezonde haargroei te bevorderen.

Kies de juiste stylingproducten

Kies stylingproducten die geschikt zijn voor jouw specifieke haartype en de look die je wil creëren. Gel, wax of pomade kunnen worden gebruikt om textuur toe te voegen en de stijl te definiëren. Heb je last van haaruitval? Kom dan zeker meer te weten over de definitie van shampoo tegen haaruitval.

Bescherm je hoofdhuid tegen de zon

Overweeg het gebruik van haarproducten met UV-bescherming om het haar te beschermen tegen schade door de zon, vooral bij kortere stijlen waarbij de hoofdhuid meer blootgesteld is. Omdat je hoofdhuid minder bedekt is, zul je sneller verbranden.