Categorieën
Geen categorie

Definitie van een BKR-registratie

Tegenwoordig kun je veel spullen op afbetaling kopen. Hoewel dit voor veel mensen op het eerste oog interessant lijkt, ben je eigenlijk aan het lenen. Het is niet alleen dat, maar je wordt ook nog eens op een negatieve manier geregistreerd. Dit noemt met een BKR-registratie. Een BKR-registratie kun je zien als een overzicht waarin al jouw verschillende leningen op terug te vinden zijn. Dit is handig voor instanties al banken wanneer jij een hypotheek wilt afsluiten. Zij krijgen dan een inzicht in jouw ‘schulden’. Op basis hiervan beslissen ze of jij geld krijgt ja of nee. Wanneer je een BKR-registratie krijgt? Bijvoorbeeld wanneer je een telefoonabonnement hebt met een waarde die meer is dan 250 euro, wanneer je in de min staat of kunt staan op je bankrekening of wanneer je een persoonlijke lening hebt voor wat dan ook. Het is begrijpelijk dat je het liefst geen registraties hebt. Dat abonnement voor je mobieltje bijvoorbeeld, die kun je zo cancelen via platformen als vandaagopzeggen.nl.

Bij dit soort registraties is er in principe nog niets aan de hand, ze worden dan ook wel positieve registraties genoemd. Je krijgt pas een negatieve registratie op het moment dat je achter loopt op het betalen van je rekening en dat soort zaken.

Ik heb een BKR-registratie, en nu?

We hadden het eerder al even of de positieve en negatieve registraties. Kijk, omdat de registratie als positief wordt beschouwd wil dat nog niet zeggen dat er geen staartje aan zit. Heb jij één of meerdere positieve BKR-registraties, dan heeft dat wel degelijk invloed. Op de hoogte van je hypotheek bijvoorbeeld. Een negatieve BKR-registratie gaat weer een stapje verder. Deze zorgt er namelijk voor dat je waarschijnlijk helemaal geen hypotheek meer kunt krijgen. Het laat namelijk zien dat je het lastig vind om aan financiële verplichtingen te voldoen. Dit is een seintje voor de geldverstrekker en deze zal dus tweemaal nadenken voordat hij jou iets leent. Ook kun je toekomstige persoonlijke leningen uit je hoofd zetten op het moment dat je negatieve BKR-registraties hebt.